UPDATE – 18.45: Raportul E-On de la ora 18.00 informează că s-au remediat toate defecțiunile apărute la rețeaua electrică și că toți consumatorii care au fost afectați de aceste probleme sunt acum alimentați. Altfel, dintr-o regretabilă eroare a apărut informația că printre familiile afectate de lipsa curentului electric s-ar fi numărat și consumatori din Tg. Ocna. De fapt, a fost vorba despre locuitorii cartierului Cireșoaia din Slănic Moldova și consumatorii aflați pe tronsonul Tg. Ocna – Cerdac. Vă cerem scuze pentru eroarea apărută, care se explică prin faptul că jurnalistul care a redactat această știre s-a aflat în confuzie, fiind din București.

UPDATE – 18.06: Echipele E-On au remediat defecțiunile apărute în Slănic Moldova – cartierul Cireșoaia și Tg. Ocna – Cerdac. Toți cei 2.552 de consumatori afectați sunt  acum realimentați cu energie electrică.

În schimb, la ora 16.00, alte 33 de posturi de transformare au rămas nealimentate, 2.113 de consumatori fiind afectați de noua defecțiune. Consumatorii afectați provin din localitățile Bogdan Vodă, Siretul, Șerbești, Schineni, Săucești și parțial municipiul Bacău. În teren, mai multe echipe E-On lucrează pentru remedierea situației și pentru a se relua furnizarea curentului electric.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conform unei informări primite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău de la E-On, la ora 14.00 erau probleme destul de mari cu alimentarea cu energie electrică în două cartiere din Slănic Moldova și din Tg. Ocna.

Astfel, în cartierele Cireșoara, din Slănic Moldova, și Cerdac, din Tg. Ocna, un număr de 19 posturi de transformare sunt nealimentate cu energie electrică. Această defecțiune afectează un număr de 2.552 de consumatori.

Ofițerii din cadrul ISUJ Bacău ne-au precizat că mai multe echipe de intervenție de la E-On sunt pe teren la această oră și lucrează pentru remedierea problemelor, în cel mai scurt timp.