Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a regândit concepţia de organizare a intervenţiei la nivelul judeţului. În acest sens, sâmbătă, 10 noiembrie a.c., a avut loc operaţionalizarea Pichetului de Pompieri Sascut.

La activitatea de operaționalizare a Pichetului de Pompieri Sascut, au fost prezenti, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU – general de brigadă Dan Paul Iamadi.
De asemenea, la eveniment au mai fost prezente oficialități centrale și locale.

Înfiinţarea acestei noi subunități are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns.

Pichetul de Pompieri Sascut va avea în compunere două autospeciale de intervenție cu apă şi spumă şi o ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat.
Datele statistice relevă faptul că, în comunele arondate Pichetul de Pompieri Sascut, salvatorii băcăuani în cooperare cu serviciile voluntare pentru situații de urgență au desfășurat, în anul 2017, 693 misiuni, iar în cele 10 luni ale anului 2018, 677 misiuni.

Sursa: ISU Bacău