La data de 08 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia un minor a necesitat îngrijiri medicale.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că o tânără de 29 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc, a surprins şi accidentat un minor de 9 ani, care se angajase neregulamentar în traversarea străzii.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătoarei auto, acesta a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Sursa: IPJ Bacău