Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD PORTOCALIU de temperaturi foarte scăzute, atât ziua cât și noaptea, în peste jumătate de țară.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ger extrem este valabil în intervalul luni, 26 februarie, ora 03.00 – joi, 01 martie, ora 10.00.

“În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig”, se arată în comunicatul ANM.

Totodată, mai notează ANM, “din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene”.