La mijlocul unei luni noiembrie care ar fi trebuit să ne pregătească de iarnă, vor continua să fie temperaturi de început de vară. Sâmbătă vor fi 22 de grade în vestul ţării, 19 grade în centru şi aproape 20 de grade la malul mării, scrie observator.tv.

Meteorologii spun că sunt 60 la sută şanse ca şi finalul de an să fie mai cald decât în mod normal, iar episoadele de iarnă autentică să fie foarte scurte. Sărbătorile ar putea veni aşadar fără zăpadă. Este cel mai probabil scenariu pe care îl iau în calcul specialiștii meteorologi. Până atunci, ne bucurăm de ninsoare doar în vârf de munte.

Putem anunţa episoadele de vreme severă doar cu 10 zile înainte. Nu putem exclude niciodată apariţia unor episoade cu vreme severă, cu ger, care se încadrează într-un firesc de iarnă, în zona ţării noastre, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Agenției Naționale de Meteorologie.

Pe de altă parte, ciclonul mediteranean care a adus ploi abundente în Italia s-a apropiat de România, ceea ce se înseamnă că nu este exclus ca vremea să se schimbe şi la noi, la jumătatea săptămânii viitoare.