Ministrul Educației a prezentat procedura care se va aplica în toate școlile gimnaziale și liceele, în perioada 2-12 iunie, pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a care se întorc la clase pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat, notează edupedu.ro.  
Procedura pentru elevii care se întorc la școală pe 2 iunie – declarațiile făcute de Monica Anisie, la Realitatea Plus:
  • “Dacă la ora 9:00 vin primii 10 elevi, la 9:20 vine următoarea grupă de 10 elevi. La intrarea în școală, la poarta școlii va fi întâmpinat elevul de către un cadru medical și i se va lua temperatura, după care elevii vor parcurge un culoar bine definit de către unitatea de învățământ în curtea școlii, vor ajunge în fața ușii unde vor avea covorașe cu dezinfectant, se va realiza igienizarea interiorului școlii cu o zi înainte, iar cu oră înainte de pătrunderea personalului și elevilor vor fi deschise ferestrele pentru aerisire.
  • Vor merge să se spele pe mâini, vor primi dezinfectant, vor primi măști asigurate de către Ministerul Educației, vor fi îndreptați către sala de curs.
  • În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și un cadru didactic. Vor rămâne în sala respectivă 2 ore dacă sunt clasa a VIII-a, 3 ore dacă sunt clasa a XII-a sau a XIII-a, pentru aceste cursuri de pregătire care sunt opționale.
  • O oră de curs va dura 50 de minute, va urma o pauză de 10 minute. În această pauză, rugămintea mea către cadre didactice și elevi este să nu interacționeze cu alte grupe de elevi și de aceea astăzi, discutând cu reprezentanți din județul Timiș, a fost acolo o propunere că poate și pauzele să fie date diferențiat și după ce se încheie cursurile vor fi conduși elevii de către cadrul didactic spre ieșire.
  • Vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor, vor primi de la școală o altă mască și vor pleca spre casă.
  • Această procedură va fi asemănătoare cu procedura care va fi aplicată la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2020, de fapt îi familiarizăm pe copii și îi învățăm cum anume ar trebui să se comporte și la examenele naționale, unde vom urma aceeași procedură”.
  • “Examenele vor începe pe 15 iunie – Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul – avem o modificare – susținem întâi probele scrise începând pe 22 iunie, după care vom susține probele de competențe. Aici avem în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe, luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta marți în ședința Comisia de Dialog Social”. (foto: imagine ilustrativă)