Un nou automat de lapte proaspăt a fost pus în funcțiune de Grupul de firme Roger&Bunghez, de la 1 mai, în municipiul Moinești (în cartierul Lucăcești, în incinta Penny Market), după cele din Onești (două) și Târgu Ocna. Aceste aparate reprezintă o soluție inedită pentru consumatorii de lactate, ce au acces la lapte proaspăt direct din fermă, chiar în apropierea locului din care își fac cumpărăturile.

“Ideea amenajării acestui aparat a venit ca urmare a creșterii cererii de lapte proaspăt, după ce am primit numeroase solicitări din partea consumatorilor din Moinești. Laptele pe care îl comercializăm cu ajutorul acestor aparate provine din ferma noastră și nu trece pe la procesator, unde de cele mai multe ori se elimină tot ce este mai bun: grăsimea, din care se face apoi untul și smântâna”, a explicat Ionuț Bunghez, administratorul grupului de firme Roger&Bunghez, din care face parte și Ferma Gutinaș.

O precizare foarte importantă, care explică numărul mare de consumatori care preferă laptele proaspăt în detrimentul celui pasteurizat: laptele de la dozator ajunge în recipient, gata de vânzare în cel mult 2-3 ore de când a fost muls, pe când la raft laptele poate ajunge și la 2-3 săptămâni de când a fost preluat de procesator.

Laptele proaspăt comercializat de Roger&Bunghez la cele patru automate din Moinești, Onești și Târgu Ocna are cel puțin 4% grăsime și provine de la cele peste 100 de vaci rasa bălțată românească ce sunt crescute într-un mediu complet natural, în ferma proprie de la Gutinaș, comuna Ștefan cel Mare, aproape de Onești.

Dacă vor exista cereri și mai multe, și avem deja indicii în acest sens, vom dezvolta rețeaua de aparate cu lapte proaspăt în cât mai multe localități din județ. Consumatorii de lactate apreciază că primesc un produs natural, proaspăt, la un preț rezonabil”, a mai precizat Ionuț Bunghez. (foto: arhivă)