La data de 07 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au acţionat în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate de operatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate.

Astfel, 17 operatori economici au fost verificaţi pe raza judeţului. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat suma de 5.249 de lei, reprezentând încasări nefiscalizate.

Exemplu: În urma unui control efectuat la o societate comercială din Horgeşti, poliţiştii au identificat nefiscalizată suma de 374 de lei. Totodată, s-a constatat şi oferirea spre comercializare a unor produse expirate. Poliţiştii au amendat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 10.500 de lei.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au acţionat împreună cu poliţişti locali, pe raza de competenţă, fiind legitimate 59 de persoane şi controlate 36 de autovehicule. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.260 de lei şi au fost confiscate produse alimentare refrigerate şi 9 litri de băuturi alcoolice.

Exemplu: La o societate comercială de pe raza comunei Agăş, poliţiştii au constatat că administratorul oferea spre vânzare produse refrigerate expirate şi nu avea afişat preţul de vânzare la produsele oferite spre vânzare. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi a confiscării produselor expirate şi a 9 litri de băuturi alcoolice.

Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au desfăşurat activităţile specifice împreună cu jandarmi şi poliţişti locali. Astfel, au legitimat 181 de persoane, au controlat 55 de autovehicule şi au confiscat bunuri în valoare de 240 de lei. Totodată, au aplicat 12 contravenții în valoare de 9.440 de lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)