Fiind sezonul producerii de răsaduri atât pentru spații protejate (sere, solarii) cât și pentru culturile de câmp, Pro-Green Onești – societate specializată în domeniul horticulturii – recomandă respectarea cu strictețe a câtorva pași.

Specialiștii Pro-Green indică cinci etape principale care trebuie avute în vedere de orice fiermier pentru a obține răsaduri sănătoase, începând de la aprovizionarea cu semințe și până la repicarea (transplantarea în alt spațiu) plantelor tinere.

  1. Aprovizionarea cu semințe certificate (soiuri sau hibrizi) de cea mai bună calitate numai de la producătorii și comercianții autorizați, si numai însoțite de certicate de calitate.

 2. Semănatul semințelor certificate în substrat nutritiv – substrat special pentru semănături – cu granulație fină, liber de boli și dăunători, de regulă fertilizat cu un îngrășământ starter. Pentru cantități mici de răsaduri, se pot folosi cu succes pastilele de turba Jiffy – livrate împreună cu tăvițele speciale.

3. Asigurarea și dirijarea la parametrii optimi, ai tuturor factorilor de vegetație (căldură, lumină, aer, gaze, umezeala aerului, apă, solul și elementele minerale) începând cu pregătirea substratului până la plantarea răsadurilor.

4. Aplicarea tratamentelor fito-sanitare la substrat, stratul de acoperire cât și la plantele tinere, cu rol în prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare.

5. Repicarea tinerelor plăntuțe în ghivece cu substrat nutritiv, rărirea și pregătirea pentru plantare.

Pro-Green Onești, prin magazinele sale de la Obor, Gară și Piață vă asigură semințe certificate, substrat pentru semănat și repicat, pastile Jiffy, ghivece, tratamente fito-sanitare cât și cărți de specialitate pentru obținerea celor mai bune răsaduri de legume.

Directorul general al Pro-Green, ing. Radu Marian Apostu, ne-a declarat: “Aveți încredere în produsele oferite de către Pro-Green, care vă oferă stabilitate, adaptabilitate și siguranța obținerii unor răsaduri de cea mai buna calitate!”.

Pentru clienții fideli, Pro-Green oferă BONUS tabele cu regimul de temperatură ce trebuie asigurat pentru producerea de răsaduri.