La scurt timp după ce a preluat sistemul public de apă și canalizare al Oneștiului, RAJA a anunțat că se impune asigurarea unei surse alternative de apă, astfel încât orașul să nu mai fie dependent de apa primită de la CRAB (Compania Regională de Apă Bacău).

Avariile pe conducta magistrală de la Valea Uzului, aparținând CRAB, s-au rărit mult în ultima vreme. Chiar și așa, operatorul sistemului public de apă și canalizare din Onești – RAJA Constanța – lucrează la un proiect menit a asigura o sursă alternativă de apă pentru oraș, sistem care să fie pus în funcțiune rapid, în momentul în care se produce vreo avarie la conducta magistrală.

Pe site-ul oficial al Primăriei Onești există o informare potrivit căreia RAJA intenționează să solicite de la AN Apele Române – ABA Siret avizul necesar pentru executarea forajelor în vederea identificării sursei alternative de apă.

În conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996 , cu modificările și completările ulterioare, SC RAJA SA Constanța (…) cu sediul în Constanța, nr. 22-24, tel. 0241/664046, intenționează să solicite de la AN Apele Române – ABA Siret, aviz de gospodărire a apelor, pentru realizarea lucrărilor <Execuție foraje de apă pentru sursa alternativă de apă a Municipiului Onești> în localitatea Onești, județul Bacău.

Această investiție este nouă.

Persoanele care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor, pot contacta solicitantul de aviz la adresa menționată.

Persoanele care doresc să transmită observații, sugestii și recomandări se pot adresa solicitantului sau la Direcția de Dezvoltare și Finanțări Externe, din cadrul RAJA SA”, se arată în respectivul document.

Din primele estimări, sursa alternativă de alimentare cu apă a Oneștiului ar costa în jur de 6,5 milioane de euro. (foto: arhivă)