Pe timpul vacanţei de vară, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii continuă activităţile destinate copiilor şi adolescenţilor având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi pentru reducerea riscului de a adopta comportamente delincvente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău în parteneriat cu Fundaţia de Sprijin Comunitar desfăşoară activităţi preventive în cadrul Şcolilor de Vară din localităţile Vultureni, Găiceana, Dealu Morii, Podu Turcului, Stănişeşti, Panu, Colonești, Răchitoasa şi Motoșeni.

În această săptămână polițiștii au fost prezenți la Şcola de vară din comuna Dealu Morii, în activităţi fiind implicaţi aproximativ 76 de copii şi adolescenţi.

În cadrul discuțiilor purtate, polițiștii de prevenire au subliniat importanța educației în formarea tinerilor și dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenția asupra modalităților de petrecere a timpului liber astfel încât tinerii să fie implicați în activități pozitive, de comunicare și interacțiune personală.

Elevii au primit recomandarea de a nu încuraja reacţii de agresivitate, să nu se implice în scandaluri sau în discuţii cu persoane necunoscute, să nu se jignească sau să nu provoace astfel de comportamente, să nu circule noaptea prin locuri neiluminate, să nu furnizeze informaţii despre bunurile sau sumele de bani deţinute în locuinţă.

Totodată, polițiștii au prezentat copiilor exemple de fapte ce constituie abateri de la normele de conduită socială, consecințele comiterii unor asemenea abateri, prevederile legale ce sancționează aceste fapte, precum și dispozițiile legale ce se aplică în situația comiterii unor fapte contravenționale sau penale de către minori.

Activităţile vor continua pe tot parcursul vacanţei de vară şi în celelalte comune unde sunt Şcoli de Vară ale Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău