Un bărbat de 67 de ani, din comuna Hlipiceni, județul Brașov, care a fost internat în două rânduri, în 2015 și 2016, la Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, a primit de curând o somație din partea unui CAR, prin care era anunțat că, în calitate de girant la un împrumut, trebuie să plătească peste 6.000 de lei, rate neachitate de către persoana care făcuse creditul.

Bărbatul a rămas perplex cu somația în mână, fără să înțeleagă prea bine ce se întâmplă, dar misterul a fost elucidat rapid, după ce fiul său a sesizat poliția. În urma anchetei, polițiștii au stabilit că o asistentă de la spitalul la care fusese internat bărbatul se folosise de actele acestuia pentru a face un credit, notează observator.tv.

S-a deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Se efectuează cercetări pentru documentarea situaţiei de fapt şi stabilirea măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Maria Carp.

Conducerea spitalului din Botoșani la care lucrează asistenta cercetată pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals a deschis, la rândul ei, o anchetă disciplinară în acest caz. (foto: arhivă)