Din dispoziția primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, toate aparatele de cafea stradale care se află pe domeniul public vor trebui îndepărtate, edilul-șef fiind de neînduplecat, chiar dacă posesorii agregatelor ar fi fost dispuși să plătească o chirie mai mare.

Toate aparatele de cafea din școli și de pe străzile Oneștiului vor dispărea, în perioada următoare! Aceasta este decizia luată la nivelul executivului, iar proprietarii automatelor trebuie să se supună, deși nu le convine.

Nu doar aparatele de cafea îl deranjează pe primarul Gnatiuc, ci și mesele înșirate pe trotuare, în dreptul chioșcurilor.

Buticarii spun că eliminarea aparatelor le afectează indirect afacerea, diminuându-le profitul.

“Nu știu ce le-a cășunat pe aparatele astea! În toate orașele din țară sunt aparate de cafea pe străzi, numai la noi este o problemă! Chiar dacă nu sunt ale noastre, aceste aparate ne ajutau la vânzări, pentru că venea omul să-și ia o cafea și mai cumpăra și de la noi un pachet de țigări, un suc sau mai știu eu ce. Din ce știu, firmele care dețin aceste aparate au cerut să li se mărească chiria, doar să le fie lăsate aparatele, dar n-au găsit înțelegere”, ne-a spus o doamnă care are deschise două chioșcuri, în partea de sus a orașului.

Nu doar ea este revolată de această măsură, ci toți buticarii care au în preajma magazinelor lor de cartier astfel de aparate de cafea.

Primarul Gnatiuc susține că s-a luat această decizie din două motive.

În ultima perioadă, foarte multe sesizări primite la Primărie fac referire la acest aspect. Se ridică două probleme: una legată de aspectul inestetic produs de existența acestor automate pe principalele străzi ale municipiului, și a doua ține de îngrijorarea părinților vizavi de sănătatea copiilor lor. Prin prisma funcției pe care o ocup, am responsabilitatea soluționării acestor sesizări. În aparență, agenții economici ce au în preajma punctelor de lucru astfel de automate au de suferit, dar sănătatea copiilor noștri trebuie să primeze, a spus edilul-șef.

Din câte se pare, chioșcarii urmează să ajungă în audiență la primar, pentru a clarifica lucrurile.