Alegerile din cadrul organizației PSD Onești, care s-au desfășurat ieri, s-au încheiat cu un rezultat previzibil, Nicolae Gnatiuc fiind reales pentru un nou mandat de președinte al filialei oneștene a social-democraților.

În schimb, în cadrul Comitetului Executiv al PSD Bacău, care a avut loc astăzi, s-a stabilit ca noul președinte interimar al organizației PSD Tg. Ocna să fie Cristian Ciubotaru, care ocupă și postul de administrator public al orașului-stațiune.

Cristian Ciubotaru îi urmează în această funcție deputatei Teodora Șotcan, care asigurase la rândul ei interimatul organizației de la Târgu Ocna.

În acest fel, devine aproape clar faptul că PSD va avea un alt candidat la Primăria Tg. Ocna, la alegerile din 2020, decât actualul edil-șef al orașului, Ștefan Șilochi.

Cum de cele mai multe ori se întâmplă ca președintele organizației locale să fie și candidatul formațiunii la funcția de primar, reiese că PSD va merge peste un an și jumătate pe mâna lui Cristian Ciubotaru.

Zvonurile din teritoriu îl dau pe Ștefan Șilochi ca și plecat din partid, acesta urmând să treacă la ALDE. De altfel, la Festivalul “Răvășitul oilor”, de la Slănic Moldova, din octombrie, Șilochi a apărut pe scenă împreună cu Viorel Ilie, ministrul din partea ALDE pentru Relația cu Parlamentul (vezi foto mic).