La data de 23 noiembrie a.c, poliţiştii din Târgu Ocna au fost sesizaţi de către un bătrân, de 84 de ani, din localitate, despre faptul că o persoană necunoscută i-a sustras un portofel.

Poliţiştii au efectuat verificări şi au depistat un localnic de 37 de ani, care avea asupra sa suma de 1.000 de lei.

Din cercetări s-a stabilit că bărbatul depistat ar fi sustras un portofel din buzunarul gecii bătrânului, în timp ce se afla pe scările de acces într-un bloc.

Ulterior, acesta ar fi extras bani dintr-un ATM folosind cele două carduri găsite în portofelul bătrânului. Prejudiciul în valoare de 2.000 de lei fost recuperat parţial de poliţişti şi predat păgubitului.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Stimaţi cetăţeni, poliţiştii băcăuani vă recomandă să manifestaţi atenţie sporită la bani, telefoane, genţi, în special în locurile aglomerate. Ţineţi poşeta în partea din faţă, imobilizată cu braţul, iar banii sau telefonul în buzunare interioare, cât mai aproape de corp. Nu ţineţi actele de identitate şi banii în buzunarul din spate al pantalonului. Supravegheaţi-vă permanent bagajele şi protejaţi-vă geanta. Când sunteţi înconjurat de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul. Nu purtaţi ostentativ bijuterii sau alte lucruri de valoare.

Dacă sunteţi victimă sau martor al comiterii unei infracţiuni, sesizaţi imediat Poliţia la telefon 112 – apel de urgenţă gratuit!

Sursa: IPJ Bacău