Stațiunea Slănic Moldova și implicit hotelierii suferă din cauza drumului DN 12B, care este închis de pe data de 19 martie, din cauza unei alunecări de teren, în condițiile în care puțini turiști care au aflat de acest neajuns știu că există totuși o rută alternativă, pe care se circulă onorabil.  

O rută rămasă nesemnalizată de autorități, fapt pentru care cei mai mulți șoferi ajung să ia sub roți zecile de gropi care îi întâmpină pe traseul clasic, prin parcul Măgura.

Una peste alta, de peste 9 luni, drumul ce duce către stațiunea balneoclimaterică de interes național este închis, pentru doar câțiva metri din DN 12B ce ar fi trebuit reparați de autorități stațiunea Slănic Moldova având foarte mult de suferit.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a lămurit problema drumului care leagă Slănic Moldova de Tg. Ocna, la finalul Comitetului Executiv al PSD Bacău, de la Centrul de Afaceri și Expoziții.

„A fost o alocare directă pe calamități, conform legii, dar văd că nici pe astfel de contracte antreprenorii nu sunt în stare să termine de astupat o groapă de zece metri. A fost reziliat acel contract, am avut discuții cu șeful regionalei și de luni se vor lua măsuri de urgență pentru securizarea traficului pe un sens, pe acel segment. Apreciez că în două săptămâni cel mult, deși nu este remediată problema, se va putea circula rezonabil având în vedere că în stațiunea Slănic Moldova avem o pârtie făcută de Consiliul Județean care trebuie valorificată”, a declarat Lucian Șova, în cadrul conferinței de presă de la finalul CEx, potrivit desteptarea.ro.