În anul Centenarului, senatorul liberal Daniel Fenechiu (care are un cabinet parlamentar la Onești), și senatorul social-democrat Dragoș Benea și-au pus iscălitura pe același document, în calitate de inițiatori ai proiectului de lege privind Autostrada Brașov – Bacău, via Onești.

Potrivit spuselor lui Dragoș Benea, toți parlamentarii social-democrați băcăuani s-au alăturat inițiativei senatorului liberal Daniel Fenechiu de a promova un proiect de lege pentru finanțarea autostrăzii Bacău – Brașov.

„Bacău-Brașov este doar o parte din Autostrada Iași-Pașcani-Bacău-Brașov. Vorbim despre Bacău-Brașov pentru că este porțiunea mai dificilă, în care se sparg munții. Domnul senator Fenechiu a avut inițiativa, e un semn de bună colaborare. E o altă abordare, față de toți ceilalți reprezentanți ai PNL Bacău, care au avut mereu o atitudine agresivă față de PSD”, a declarat Dragoș Benea, care a fost prezent sâmbătă la Onești, cu ocazia semnării contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș.

Legat de Autostrada Bacău – Brașov, Lucian Șova, încă ministru al Transporturilor, a spus: “Rezultatele pe care le aștept vor arăta că Oneștiul va face parte din prima autostradă care va lega Moldova de Europa”.

Rezultatele la care se referă ministrul Șova ar trebui să confirme faptul că Autostrada Bacău – Brașov este mult mai ieftină de construit (circa 2 miliarde de euro), față de Autostrada Iași – Tg. Mureș, ale cărei costuri ar putea ajunge chiar și la 9 miliarde de euro.