Spre deosebire de predecesorii săi, care îi lăsau pe funcționarii Primăriei să stea acasă pe 30 decembrie, prelungindu-le astfel cu o zi vacanța de Anul Nou, primarul Nicolae Gnatiuc este intransigent în această privință: “Există o lege și un program care trebuie respectate”.

Prin urmare, cei aproximativ 150 de angajați ai Primăriei Onești vor veni la lucru și pe 30 decembrie. Șansa lor constă în faptul că fiind vineri, programul de lucru se încheie la ora 13.30, cu două ore și jumătate mai devreme decât într-o zi normală de lucru. “Eu nu am dreptul de a-i lăsa pe oameni acasă pe 30 decembrie. Există o lege și-un program care trebuie respectate. Prin urmare, mâine, 30 decembrie, se lucrează normal, ne-a declarat primarul Nicolae Gnatiuc.

La Primăria Onești se împământenise un obicei ca toți funcționarii instituției publice să primească o zi liberă în plus din partea edilului-șef. Această regulă nescrisă s-a aplicat și în mandatul lui Lemnaru, și în cel al lui Neghină și anul trecut, când postul de primar era ocupat, interimar, de Alexandru Cristea.

Foarte bine procedează domnul primar Gnatiuc, este de apreciat poziția domniei sale față de această situație! Păi ce, funcționarii Primăriei sunt mai cu moț?! Să muncească și ei ca toată lumea, fiindcă de aia au un program!”, a comentat un domn aflat la un ghișeu la Evidența populației.