Oneștenii amatori de patinaj trebuie să parcurgă aproape 100 de km ca să-și poată exersa talentul, după ce proprietarul patinoarului care a funcționat, în ultimii ani, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și-a mutat “acareturile” la Slănic Moldova.

Surse din cadrul Primăriei Onești susțin că s-a renunțat la parteneriatul cu proprietarul patinoarului din cauza costurilor foarte mari care le implica funcționarea acestuia. “Patinoarul funcționa pe o perioadă de câteva luni, și indiferent de cât de rece ar fi fost afară, ei tot aveau nevoie de curent. Instalația de produs gheață consuma curent imens, iar căbănuțele de unde se închiriau patinele, sau unde se vindeau diverse, cum ar fi ceai, vin fiert, cafea, sandvișuri, erau și ele racordate la curent electric. Se ajungea la niște facturi exorbitante, și nici oneștenii nu se îngrămădeau, în afara zilelor de week-end cam bătea vântul pe acolo. patinoar-interiorAm înțeles că cei responsabili se preocupă ca la anul să amenajăm noi patinoarul nostru. Să vedem cum o să-l facem, se urmărește să avem costuri minime de exploatare și întreținere, pentru că și așa banii care se strâng la buget sunt puțini”, ne-a declarat un funcționar din cadrul Primăriei Onești, sub protecția anonimatului.

Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, nu a putut fi contactat pentru a-și prezenta punctul de vedere cu privire la această problemă.

Deoarece nu a mai putut încheia un contract avantajos cu autoritățile din Onești, proprietarul patinoarului s-a orientat rapid, semnând un acord cu municipalitatea din Slănic Moldova.

Ce prevede parteneriatul Slănic vs patinoar

În ceea ce privește parteneriatul dintre Primăria Slănic Moldova și proprietarul patinoarului – un bărbat originar din Constanța de etnie cehă – acesta prevede ca autoritățile locale să asigure apa și curentul electric necesare menținerii în condiții optime a suprafeței de gheață. În schimb, o dată pe săptămână, marțea, între orele 12.00 și 17.00, toți elevii din Slănic Moldova vor avea acces gratuit la patinoar, fiindu-le asigurate inclusiv patinele, în limitele posibilităților. Tot marțea, în același interval orar, copiii care nu au domicilul în Slănic Moldova pot intra de asemenea fără niciun cost pe gheață, în schimb vor avea de plătit pentru închirierea patinelor. “Am încheiat acest parteneriat fiindcă noi nu aveam posibilitatea să amenajăm un patinoar numai al nostru, investiția s-ar fi ridicat la circa 40.000 de euro și nu sunt bani!”, ne-a declarat un funcționar din cadrul Primăriei Slănic Moldova.