Conform protocolului încheiat cu conducerea SC Apă Canal SA, la pachet cu rețelele de apă și canalizare ale orașului SC Domeniul Public și Privat Onești SA (DPP) a preluat de la societatea controlată de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu și toți angajații acesteia.

vicol-1Printre cei aproximativ 160 de salariați ai SC Apă Canal SA care au trecut cu “arme și bagaje” la SC DPP SA se numără și Marilena Vicol, care a îndeplinit funcția de director general în cadrul firmei lui Budeanu.

Așadar, începând cu data de 22 decembrie 2016, Marilena Vicol lucrează pentru societatea al căreia unic acționar este Consiliul Local Onești, asta deși într-un trecut nu foarte îndepărtat fosta angajată a lui Budeanu a făcut tot posibilul pentru a împiedica înființarea de către Primăria Onești a SC Apă Municipal SA, societate care ar fi urmat să gestioneze serviciul de apă și canalizare al orașului. Marinela Vicol nu s-a bătut pentru succesul SC Apă Canal SA doar din postura de director general al societății lui Budeanu, ci și în calitate de persoană fizică.

vicol-2Numele Marinelei Vicol apare în dosarul în care Tribunalul Bacău a respins cererea unei anume SC Măgura Verde SRL, care se opunea înființării de către Primăria Onești a SC Apă Municipal SA, la începutul acestui an.

“Respinge cererea de repunere pe rol formulată de S.C. MĂGURA VERDE S.R.L ,Bandar Mihai şi Bindar Cătălin. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intervenientului forţat Consiliul Judeţean Bacău. Respinge acţiunea faţă de C.L.Bacău. Respinge cererea de intervenţie formulată în temeiul art. 46 din L.31/1990 , de S.C. APĂ CANAL S.A prin care se opune înmatriculării şi autorizării S.C. APĂ MUNICIPAL S.A. Oneşti. Respinge cererile de intervenţie în interes propriu formulate de S.C.Măgura Verde S.R.L.Bacău, de către SC ASSET INVEST S.A. Bacău şi de către persoanele fizice : Vicol Marinela, Fântână Corrneliu Gică, Guţă Gheorghe, Bindar Cătălin, Gogu Maria, Bandar Mihai, Ostaci Elena-Luminiţa, Antohi Ion. Cu apel în 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică”, se arăta în hotărârea Tribunalului Bacău din data de 25 ianuarie 2016. (vezi facsimil).

vicol-3“Doamna Vicol are o experiență bogată în acest domeniu și nimeni de la DPP nu ar putea face o treabă mai bună decât domnia sa, când vorbim despre distribuția apei. Că s-a opus cât a putut înființării SC Apă Muncipal SA este deja o altă poveste, domnia sa era atunci salariata SC Apă Canal SA și a procedat normal, și-a apărat interesele proprii, ale firmei care o plătea. Cred că toată lumea ar fi procedat la fel”, a comentat un fost salariat al SC Apă Canal SA.

La SC DPP SA nu va ajunge și Cornel Fântănă, administratorul-unic al SC Apă Canal SA.