O singură zi de proiecție și un singur film – “Noi, cei din linia întâi” (în regia lui Sergiu Nicolăescu) – au fost de ajuns pentru inițiatorii proiectului “Caravana filmului românesc” să tragă mai multe concluzii cu privire la oportunitatea organizării acestui eveniment la Onești: “Sunteți păsări rare!”, a exclamat regizorul de film Șerban Marinescu, plăcut impresionat de interesul peste așteptări manifestat față de această acțiune culturală, deopotrivă de publicul oneștean și de Primăria Onești.

De altfel, dat fiind numărul mare al spectatorilor din prima seară de proiecție, primarul Nicolae Gnatiuc a anunțat suplimentarea locurilor pe scaune cu 150.

“Ceea ce facem noi acum este un fel de recuperare de public, oferindu-i acestuia posibilitatea de a avea acces gratuit la serile de film românesc și de a rememora filme de referință, de a revedea mari actori. Publicul constituie 50 la sută din acest proiect și mă bucură să constat că oneștenii rezonează cu acest spectacol. Nu mă așteptam să fie atâția iubitori de film, la Onești”, a declarat Laurențiu Damian, regizor și scenarist, profesor universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) I.L. Caragiale din București și președintele Uniunii Cineaștilor din România, cu ocazia unei conferințe de presă organizată la sediul Primăriei Onești.

Tot Damian, dar și regizorul de film Șerban Marinescu au apreciat că “a fost o decizie foarte înțeleaptă schimbarea locației (n.r. – din parcarea din fața Primăriei, în Parcul Municipal, lângă roată), ambianța devenind și mai plăcută decât în anii trecuți”. “Se impunea această măsură, fiindcă parcarea rămânea blocată pe toată perioada Caravanei Fimului, iar cetățenii care ajungeau cu treabă la Primărie nu aveau unde să-și lase mașinile”, a precizat edilul-sef al orașului.

La întâlnirea cu ziariștii au mai participat Mihai Orășanu, producător, profesor universitar la UNATC și inginer de sunet, Bogdan Stanoevici, actor și secretar de stat, și Roxana Irina Busu, coordonator eveniment, critic de teatru.

Caravana Filmului Românesc va rămane la Onești până duminică, 7 august, timp în care vor fi proiectate filme clasice cât și pelicule contemporane.