A doua cea mai importantă poziție în cadrul Primăriei Onești a devenit vacantă, după ce Ionuț Tenie a câștigat concursul organizat de administrația publică locală pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Municipale.

Ionuț Tenie a ocupat postul de city-manager timp de trei ani și două luni. Fostul jurnalist de la “Deșteptarea”, Radio Deea și de la Connect FM a câștigat concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Municipale, al Muzeului de Istorie și al Cinema “Capitol” împotriva Irinei Bălan, cea care a fost candidatul PRM la Primăria Onești, la alegerile din 5 iunie.

Rezultatul a fost contestat de Irina Bălan, aceasta susținând că unul dintre subiectele de la proba scrisă ar fi fost formulat incorect. Serviciul Resurse Umane din cadrul Primăriei Onești a respins contestația formulată de Irina Bălan și l-a desemnat câștigător pe Ionuț Tenie.

Postul de director al Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” Onești, al Muzeului de Istorie și al Cinema “Capitol” a fost scos la concurs după ce profesoara Elena Șerbu, ultima ocupantă a acestei poziții, a ieșit la pensie.

Funcția de city-manager a apărut pentru prima dată în organigrama Primăriei Onești la scurt timp după ce primar a devenit Laurențiu Neghină, din dorința acestuia de a avea alături un om de încredere, în exercițiul de conducere.