Foarte mulți șoferi au fost amendați în această perioadă pentru că și-au dus mașina la spălătorie sau au ajuns cu ea la service, polițiștii considerând că astfel sunt încălcate normele restrictive menite să combat răspândirea noului coronavirus.

Doi tineri din Onești au fost amendați cu câte 5.000 de lei când ieșeau de la o vulcanizare, dar în cazul lor s-a reținut și faptul că declarațiile pe propria răspundere erau completate neconform – DETALII AICI.

Grupul de Comunicare Strategică a oferit lămuriri punctuale în aceste situații:

Întrebare: Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?

Răspuns: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.)

 

Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat. (foto: arhivă)