Foarte mulți români au fost amendați în această perioadă deoarece au modificat data din declarația pe propria răspundere prezentată autorităților la control. O tânără din Onești a fost amendată cu 2.000 de lei pentru o declarație completată necorespunzător (traseul nu era indicat punctual) și pentru că data fusese modificată – DETALII AICI.

Noile precizări făcute de Grupul de Comunicare Strategică fac lumină în acest caz des întâlnit, pentru că din lipa tipizatelor foarte mulți români n-au mai completat alte declarații, ci doar au modificat data, mai ales că urmau același traseu ca în ziua precedentă.

Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare.

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”, se arată în informarea GCS. (foto: arhivă)