Peste 300 de polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, dar şi de la transporturi, arme, economic, investigaţii criminale și de la alte structuri s-au aflat zilnic în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent, pe raza județului Bacău.

În perioada 14 aprilie – 16 aprilie a.c., pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii din județul Bacău au aplicat 480 sancţiuni, în valoare de 204.939 de lei (n.r. – aproximativ 46.000 de euro).

Astfel, poliţiştii au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 328 de sancţiuni contravenţionale, 160 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare şi au reţinut 45 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 33 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău