Un bărbat de 50 de ani, angajat al unei societăți cu profil energetic, a murit electrocutat ieri după amiază, în timp ce desfășura lucrări pe un stâlp de electricitate situat la ieșirea din Târgu Ocna spre Târgu Trotuș.

Polițiștii băcăuani au deschis dosar penal în acest caz. “Marți, 29 iunie, în jurul orei 15.30, polițiștii din Bacău au fost sesizați că un bărbat, de 50 ani, angajat al unei societăți cu profil energetic, a urcat pe un stâlp de electricitate, pentru a remedia o defecțiune, după care s-a electrocutat.

În cauză, se efectuează cercetări, pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor de securitate în muncă, neluarea măsurilor de securitate în muncă și ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Totodată, pentru că bărbatul se afla în timpul orelor de program când și-a găsit sfârșitul, cazul a fost preluat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, fiind considerat accident de muncă.

Și în cadrul companiei la care bărbatul era angajat s-a dispus de urgență o anchetă, pentru a se stabili cum s-a produs accidentul.

“Cu regret vă informez că al nostru coleg, G.G., a fost declarat decedat la ora 17.30 în urma unei electrocutări pe linia Tg.Ocna – Tg.Trotuș. Dumnezeu să-l odihnească!”, au fost informați ieri, la câteva ore după producerea tragediei, colegii bărbatului electrocutat, printr-un mesaj.