În contextul premiselor creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv a amplificării riscului criminogen în manipularea, depozitarea şi transportul de valori monetare, poliţiştii au intensificat activităţile în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice şi derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă.

În perioada sarbatorilor de iarnă, la nivelul judeţului Bacău, au fost efectuate, zilnic, verificări la obiectivele vizate, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Astfel, au fost verificate 128 unităţi care depozitează, manipulează şi transportă valori monetare şi 23 de autovehicule de transport valori monetare.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei.

Cu ocazia verificărilor au fost efectuate şi instruiri ale personalului însoţitor al transporturilor de valori monetare pentru respectarea consemnelor, pentru sesizarea oricăror aspecte care ar putea împiedica buna desfăşurare a transportului de valori monetare.

Poliţiştii vor continua desfăşurarea de activităţi preventive în vederea derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă.

Sursa: IPJ Bacău