Toate comunele din județul Bacău ar putea fi racordate la rețeaua de gaze naturale, după cum a anunțat deputatul Ionel Floroiu, în cadrul unei întâlniri între primarii respectivelor comunități și reprezentanți ai Transgaz, societate de stat care se ocupă cu transportul gazelor naturale.

Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean și a fost intermediată de senatorul Dragoș Benea, în urma unei discuții pe care acesta a purtat-o cu ministrul Economiei, Niculae Bădălău, după cum relatează desteptarea.ro.

“Dacă prin programele PNDL I şi II infrastructura rutieră şi reţeaua de apă încep să se dezvolte, trebuie să insistăm ca şi cea de gaze să ţină ritmul. De ce? Două sunt motivele principale. În primul rând, investitorii caută condiţii bune în orice regiune şi noi trebuie să concurăm cu zone unde facilităţile sunt deja asigurate.

Dacă vrem locuri de muncă la noi acasă, trebuie să-i atragem pe cei ce le pot oferi. În al doilea rând, mă gândesc la cei foarte mulţi ce sunt plecaţi la muncă în străinătate, care s-au obişnuit acolo cu condiţii de viaţă civilizate. Dacă vrem să se întoarcă, au nevoie să găsească şi în satele băcăuane aceleaşi condiţii (…)”, a spus deputatul Ionel Floroiu, pentru sursa citată.

Toate comunele din județ s-au asociat deja în acest sens, aceasta fiind una dintre condițiile principale de îndeplinit pentru demararea proiectului.