Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a publicat raportul privind starea de sănătate a populației județului Bacău pe anul 2016, evidențiindu-se o creștere a numărului de bolnavi.

Îngrijorător este numărul foarte mare de băcăuani care suferă de diferite afecțiuni ale aparatului cardiovascular. De altfel, afecțiunile cardiace au provocat în primele 11 luni ale anului trecut cele mai multe decese în județul Bacău – 7.333.

La nivelul județului Bacău – se arată în raportul DSP Bacău – sunt înregistrate peste 76.000 de persoane cu hipertensiune arterială (76.361 mai precis) și peste 42.000 cu cardiopatii ischemice (42.824 de cazuri cunoscute de medici)!

Totodată, s-au mai consemnat 358 de noi cazuri de TBC (în evidențe sunt luați acum aproape o mie de bolnavi de TBC), numărul bolnavilor de diabet a ajuns la aproape 25.000), iar aproape 8.000 de locuitori ai județului Bacău au dezvoltat diferite tumori.

Dacă în trecut bolnavii de inimă proveneau în principal din rândul persoanelor de vârsta a treia, îngrijorător este faptul că astăzi tot mai mulți tineri se prezintă la medic cu afecțiuni grave ale aparatului cardiovascular, este o altă concluzie care se desprinde din raportul DSP Bacău.

Potrivit datelui celui mai recent recensământ al populației, din 2011, populația județului Bacău este de 616.168 de locuitori. Asta înseamnă că o șesime din populația județului suferă de afecțiuni ale inimii.

„Frecvența bolilor cardiovasculare în acest moment în România este mai mare decât a bolilor de cancer”, ne-a declarat Sorin Roșca, director de îngrijiri din cadrul Spitalului „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.