Nu știu ce șanse are FCSB să-i șterpelească titlul Viitorului lui Gică Hagi, cu toate hibele pe care le are ROAF-ul nostru cel de toate zilele.

Gigi Becali invocă faptul că nicăieri în legea fotbalului românesc nu scrie că pentru departajarea a două echipe aflate la egalitate de puncte, la finalul campionatului, se iau în considerare doar rezultatele directe din play-off. Că, vezi-Doamne, a sezizat bine Alibec și prin urmare FCSB trebuie declarată campioană, fiindcă de ce să nu se pună și cele două meciuri din sezonul regulat, în care FCSB a bătut Viitorul!?

Numai că dacă s-ar merge pe logica asta, atunci ar trebui să contabilizăm și punctele cucerite de cele două echipe în sezonul regulat – de care se agață acum Gigi Becali – înainte de înjumătățire! Puncte făcute pe teren!

Iar situația se prezintă în felul următor: Viitorul – 51 de puncte, FCSB – 47 de puncte. În acest fel, nici nu s-ar mai ajunge la egalitatea de puncte de astăzi, care activează criteriul de departajare menționat. Cu cele 18 puncte cucerite în play-off, Viitorul ar avea 69 de puncte, iar FCSB, care în play-off a făcut 20 de puncte, s-ar opri la 67! Deci ce facem, punem la socoteală și sezonul regulat (caz în care nici n-ar mai exista egalitate de puncte între cele două echipe), sau ne concentrăm pe VIITOR?

Sigur că dacă ROAF ar fi suferit modificările necesare în momentul adoptării actualului sistem competițional (cu play-off și play-out), astăzi am fi avut deja o campioană certă și nu am mai fi stat cu ochii pe Lausanne. Dar așa se întâmplă când FRF și LPF dorm în bocanci. Se sesizează Alibec, care îi sesizează lui Gigi să sesizeze el TAS-u’, să ne spună TAS-u’ ce avem noi aici! O cafeluță, o biscuite?