Sute de oneșteni de toate vârstele au luat parte la evenimentul “Nocturna Bibliotecii Oneștene”, care a avut loc vineri, 11 noiembrie după o agendă culturală și educațională vastă.

Ateliere de creație și facepainting pentru preșcolari, expoziții, lansări de carte, proiecte educaționale, concursuri și două concerte-eveniment – al cvartetului Gaudeamul al Filarmonicii din Brașov și al lui Adrian Nour împreună cu Frații Zamfirescu – toate acestea au făcut ca spațiile Bibliotecii “Radu Rosetti” Onești să devină neîncăpătoare.

Peste tot a fost plin de oameni încă de la debutul manifestării (ora 16.00) și până târziu în noapte. În paralel cu activitățile educative și de divertisment, pe holurile bibliotecii au putut fi admirate lucrări artistice care mai de care mai interesante.

Tânărul artist în devenire Robert Roca (15 ani) a venit de la Tg. Trotuș pentru a-și prezenta în premieră exponatele într-un cadru ca acesta (foto mare), iar într-o altă aripă a bibliotecii oneștenii au putut descoperi câteva corpuri de iluminat foarte ochioase, realizate din lemn, în stil tradițional (foto mic 1).

După o zi plină, în care participanții la eveniment au gustat fiecare moment, Adrian Nour și Frații Zamfirescu au făcut deliciul publicului, smulgând ropote de aplauze.

Și de data aceasta <Nocturna Bibliotecii> și-a surprins vizitatorii cu oferte inedite și consider că a fost un eveniment antrenant, care i-a satisfăcut deplin pe participanți. Ne-am bucurat să constatăm că, de la an la an, tot mai mulți oneșteni dau curs invitației de a participa la acest eveniment, care face parte dintr-o campanie națională de promovare a cărții, a cititului, încercând să atragă spre lectură cât mai multă lume”, ne-a declarat directorul bibliotecii oneștene, Ionuț Tenie.

“M-am simțit minunat și abia aștept ediția de anul viitor, să văd ce surprize ne mai pregătesc organizatorii. Concertul de final a fost extraordinar, ca de altfel întreaga manifestare și mă bucur că am văzut foarte mulți tineri printre participanți”, a spus unul dintre participanți.