Conducerea organizației județene a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) nu-l mai vrea pe Marius Gheorghiță în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău.

Deputatul ALDE Constantin Avram, care este și președintele organizației județene a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, a explicat cum stau lucrurile în privința lui Gheorghiță în cadrul emisiunii “La pas prin Moldova”, de la postul regional Tele Moldova, realizată de jurnalistul Cătălin Bejan.

“Noi ne-am propus să facem o evaluare a tuturor persoanelor (n.r. – membre ALDE) care ocupă funcții numite, nu alese! (…) Or, la Consiliul Județean, fiind o funcție numită, reprezentantul nostru, domnul Gheorghiță Marius, colegul nostru, s-a aplecat mai puțin asupra chestiunilor administrative (…) Ăsta este un lucru, dar mai e și faptul că la nivel instituțional, între Prefectură și Consiliu Județean au apărut disfuncționalități de comunicare, de abordare a unor probleme (…)”, a spus Avram.

La rândul său, Marius Gheorghiță și-a exprimat poziția într-o postare pe facebook, acum două zile: “Primesc cu recunoștință tot ce mi se întâmplă, dar nu uit că am puterea sa schimb ce se întâmplă. Trebuie doar să conștientizez și să vreau să schimb ce se întâmplă. Lucrurile se întâmplă pentru că e normal să se întâmple, iar ce se întâmplă e doar o altă lecție din care e necesar să învăț. Și aici mă refer la lecția oferită de oamenii cu care interacționăm. Oamenii din viața noastră sunt ,până la urmă, niște luptători cu propriile lor slăbiciuni şi căderi, din care la rândul lor trebuie să învețe ceva. Sunt liberi să experimenteze, să se bucure și la final când trag linie și privesc factura, sunt liberi să plângă sau să se bucure. Cât despre plâns???… Plânsul e benefic şi eliberator, dar viermele conştiinței roade mereu şi ne arată cu adevărat cine şi ce suntem, ne arată ce şi unde am greșit. De noi înșine nu ne putem ascunde. Conştiința e oglinda. Să ne privim în aceasta oglindă cu atenție şi vom vedea cine suntem noi cu adevărat.