Perioada de aşteptare la Urgenţe a fost majorată, astăzi, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii şi se referă doar la cazurile care nu reprezintă urgenţe. Astfel, timpii de aşteptare se măresc pentru acei pacienţi care ajung în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din întreaga ţară şi care sun triaţi pe codurile verde, albastru sau alb, relatează observator.tv.

Potrivit ordinului de ministru, cazurile de cod roşu sau galben rămân la fel, respectiv necesită o intervenţie imediată.

Drept urmare, perioada de aşteptare pentru cazurile de cod verde creşte de la 30 la 60 de minute, în timp ce cazurile de cod albastru vor avea o perioadă de aşteptare de 120 de minute, faţă de 60 de minute cât era până acum, mai scrie sursa citată.

În ceea ce priveşte cazurile de cod alb, timpii de aşteptare cresc de la 120 la 240 de minute.

Potrivit specialiştilor, aceste cazuri care au perioada de aşteptare de până la 4 ore reprezintă pacienţi care s-ar fi putut adresa medicilor de familie.

Problema timpilor de aşteptare din toate unităţile de Urgenţe din ţară este una cunoscută, iar principala cauză este cea a oamenilor care vin la spital, chiar dacă nu au o urgenţă.