La data de 27 martie a.c., în jurul orei 15.45, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada Ştefan cel Mare. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia.

Pe parcursul deplasării, autoturismul a intrat în coliziune cu un autovehicul, fiind identificat pe strada Prelungirea Bradului, iar conducătorul auto a fugit de la faţa locului.

Poliţiştii au procedat de îndată la urmărirea acestuia, fiind prins şi imobilizat la scurt timp.

Conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, din Bacău a provocat accident rutier, intrând în coliziune cu un autoturism condus în faţa sa, regulamentar, de către o femeie de 41 de ani, din localitate.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto şi a unei minore de 7 ani, aflată în autoturismul acroşat.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de tânărul de 20 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Sursa: IPJ Bacău