La data de 27 martie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 63 de ani, din localitate a fost victima unui eveniment rutier, iar conducătorul auto implicat a părăsit locul accidentului.

Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că în timp ce femeia se deplasa pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, a fost surprinsă şi accidentată de un autovehicul al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. Victima a fost transportată la Spitalul Moineşti pentru îngrijiri medicale.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea conducătorului auto în cauză, respectiv un bărbat de 42 de ani, din Moineşti, care în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu a acroşat femeia de 63 de ani care se angajase în traversare regulamentară.

Conducătorul auto şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Sursa: IPJ Bacău