Acțiune de amploare în județul Bacău. Polițiștii de investigare a criminalităţii economice au executat, marți, 07 mai a.c., 2 percheziții la imobilele unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni economice. 

La data de 07 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat o acţiune de amploare pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea unor încălcări ale legii în domeniul efectuării actelor de comerţ cu produse puternic accizate, respectiv, tutun şi băuturi alcoolice.

Activitatea a vizat imobilele unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări și a altor tipuri de infracțiuni economice.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 5.140 de țigarete de contrabandă, de la un bărbat de 64 de ani, din Bacău.

Anterior, la data de 06 mai a.c., acesta a fost depistat în flagrant de poliţişti, în timp ce vindea unui bărbat, 500 de pachete de ţigări netimbrate. Totodată, bărbatul în cauză deţinea în doi saci, cantitatea de 352 de pachete cu ţigări netimbrate.

Cele 17.040 de ţigarete au fost indisponibilizate de poliţişti. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. (sursa: IPJ Bacău)