În ultimele 24 de ore, în secțiunile monitorizate de ABA Siret pe teritoriul județului Bacău, cantitățile de precipitații au scăzut în intensitate față de ziua precedentă și s-au situat între 1,6 litri/mp la stația hidrometrică Sulța, comuna Agăș, și 15,4 litri/mp la stația hidrometrică Lucăcești, oraș Moinești.

SITUAȚIA HIDROLOGICĂ LA ORA 10.00.

Prin urmare, debitele și nivelurile pe cursurile de apă sunt în scădere cu valori de până la -28 cm pe râul Trotuș, la stația hidrometrică Goioasa, și -39 cm pe râul Tazlău, la stația hidrometrică Scorțeni.

Sistemul de Gospodărirea Apelor Bacău a continuat și în cursul nopții intervenția în satul Mâgla, comuna Negri, pentru limitarea efectelor inundațiilor produse de revărsarea pârâului Mora, afluent de stânga al râului Siret. Peste 100 de pompieri și echipe de muncitori au intervenit cu utilajele din dotare – pompe de capacitate mare, autoutilitare, etc, pentru evacuarea apei din curțile și grădinile oamenilor.

Avertizarea hidrologică COD GALBEN este în vigoare până astăzi, 8 mai, ora 16.00. Atragem atenția asupra faptului că traversarea cursurilor de apă aflate sub avertizare, precum și activitățile desfășurate în apropierea acestora reprezintă un factor de risc major. Sfătuim populația să evite orice activități pe malurile și în albiile cursurilor de apă, pentru a nu își pune viața în pericol.

Administrația Bazinală de Apă Siret continuă monitorizarea cursurilor de apă și conlucrează permanent cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și autoritățile implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.(sursa: comunicat de presă ABA Siret Bacău; foto: ISU Bacău)