Poliţiştii din Moineşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a delictelor silvice şi a furturilor din domeniul petrolier.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii rutieri, de ordine publică şi investigaţii criminale din Moineşti, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale dar şi jandarmi, personal silvic, RAR, Civitas au acţionat pe raza de competenţă, atât în mediul urban, cât şi rural pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a altor fapte antisociale.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 62 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.095 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 17.220 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni flagrante, au efectuat 6 percheziţii domiciliare şi au reţinut 2 persoane bănite de comiterea de infracţiuni.

Exemple:

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Moineşti, la data de 26 septembrie a.c., au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare la locuinţele a şase persoane din comuna Zemeş bănuite de comiterea infracţiunii de furt în domeniul petrolier.

Cu această ocazie au fost identificate şi ridicate 400 l produs petrolier, 8 butoaie de diferite capacităţi în care era depozitat acesta, o pompă folosită de autori la comiterea faptelor precum şi alte obiecte necesare administrării probatoriului.

De asemenea poliţiştii au reţinut doi bărbaţi, ambii de 36 ani, din comuna Zemeş, pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri legale.

În cadrul acţiunii a fost depistată în flagrant o femeie de 55 ani, din comuna Brusturoasa, a cărei locuinţă era racordată ilegal la reţeaua electrică de joasă tensiune, fără a deţine contract de furnizare a energiei electrice şi contor pentru înregistrarea energiei electrice consumate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intervenţie neautorizată la instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi furt.

La aceeaşi dată, poliţiştii au identificat un tânăr de 23 ani, din comuna Brusturoasa, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, fiind condamnat la 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

Tânărul în cauză a fost escortat la Penitenciarul Bacău.

În urma unui control la o societate de prelucrare a lemnului din comuna Asău au rezultat diferenţe între stocul scriptic şi faptic, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea valorică a cantităţii totale de 68,25 mc lemn, respectiv suma de 12.603,60 lei şi sancţionarea societăţii în cauză cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău