Începând de vineri, 17 mai, și până duminică, 19 mai, orașul Dărmănești va fi gazda unui târg de produse tradiționale la care și-au anunțat prezența producători din 14 localități.

În cadrul evenimentului vor avea loc spectacole folclorice pe scena amenajată în piațeta din centrul orașului, vor avea loc mai multe meciuri de fotbal cu caracter amical între echipe locale și cele invitate, iar duminică dr. Radu Antohe, ASE București – Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului va susține un seminar intitulat “Soluții de dezvoltare pentru comunitățile rurale de munte”.

Timp de trei zile, participanții la târg își pot desfăta gusturile  cu tot felul de preparate alese,

Gurmanzii trebuie să știe că în cadrul târgului de produse tradiționale de la Dărmănești vor putea găsi bucate de calitate preparate din carne de porc, oaie și vită, şuncă ţinută la baiţ în usturoi şi mirodenii, muşchi afumat, ciolan afumat numai bun pentru fasolea la ceaun, brânză de burduf, urda de burduf sau cu sare si mărar, specialităti din branză de oaie și vacă din zonă. Nu vor lipsi, probabil, de pe tarabe compoturile, siropurile, zacusca, şerbeturile și dulcețurire, toate drese cu un strop de palincă curată sau cu un pahar de vin de casă.

Deschiderea oficială a târgului va fi vineri, 17 mai, la ora 13.30.