Echipa pregătită de Adi Gheorghiu se află în fața unui meci decisiv după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, în chiar prima etapă a play-off-ului, nu a obținut decât o remiză (1-1) pe terenul lui Dinamo Bacău. Rezultat care i-a permis lui CSM Bacău să urce pe primul loc, cu un punct avans.

FC Viitorul a pierdut așadar șefia clasamentului, astfel că partida cu CSM Bacău, de mâine (ora 18.00, stadion CSM din Onești), a devenit capitală pentru “alb-verzi”.

După patru ani în care a pompat necontenit sume impresionante de bani în proiectul FC Viitorul, Mihai Fudulache nici nu concepe să-și vadă năruit visul: promovarea în Liga a 3-a. FC Viitorul a fost foarte aproape de acest deziderat în al doilea an al scurtei sale existențe, dar lipsa de experiență la acest nivel a condus la un eșec care nu a fost uitat nici acum.

“Aici nu mai este vorba despre Mihai Fudulache sau despre Adrian Andronache (n.r. – celălalt susținător important al proiectului), ori despre ceilalți oameni care sprijină această echipă.

De rezultatul acestui joc și de cum se va încheia acest sezon depinde în mare măsură soarta fotbalului oneștean. Sincer, nu văd la această oră pe cineva din zonă dispus să finanțeze un club de fotbal și este posibil ca prin dispariția Viitorului să dispară și orice speranță legată de fotbalul oneștean.

Ar fi păcat, în Onești sunt mai multe școli de fotbal care obțin rezultate deosebite, iar acei jucători ar avea o șansă în plus în carieră dacă orașul ar avea și o echipă de seniori, în Liga a 3-a cel puțin.

Fac un apel către toți fanii echipei noastre să vină mâine (n.r. – miercuri, 15 mai) la stadion, pentru că doar cu o victorie putem să mai sperăm la promovare.

Totodată, m-ar bucura să-i văd în tribună, alături de băieți, și pe foștii fotbaliști ai Oneștiului, frații Munteanu, Dragomirescu. Ei au însemnat foarte mult pentru fotbalul oneștean și cu siguranță prezența lor la meci ar constitui un sprijin moral extraordinar pentru tinerii noștri jucători, i-ar motiva și mai mult”, a spus Mihai Fudulache.