Căminul de bătrâni din cartierul Satul Catolic” din Onești va fi închis pentru cel puțin două luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Măsura urmează a fi adoptată în proxima ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Onești, notează zdbc.ro.

Primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a explicat că nu se putea lua altă decizie, în condițiile în care Guvernul a impus autorităților care administrează astfel de spații să țină în carantină tot personalul, pe perioada stării de urgență. Lucru cu care angajații de la Onești nu au fost sub nicio formă de acord, amenințând cu demisia.

Riscul îmbolnăvirii bătrânilor cu COVID-19 era foarte ridicat, dacă personalul centrului nu ar fi fost plasat în carantină, în cadrul unității.

„E un gest de responsabilitate să avem grijă de beneficiarii căminului”, a spus edilul din Onești, pentru sursa citată.

Din cei 28 de bătrâni, 13 vor fi preluați de familii (aparținătorii au fost deja contactați și și-au dat acordul), 6 vor fi cazați într-un cămin de bătrâni din Moinești și 9 la Așezământul Social-Filantropic „Sf. Voievod Stefan cel Mare” Hârja.

Un alt motiv pentru care se propune CLSU închiderea căminului de bătrâni este că, oricum, nu s-ar mai putea asigura asistența medicală, deoarece singurul doctor a demisionat. (foto: imagine ilustrativă)