Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” pune la dispoziția autorităţilor serviciul propriu de ambulanță şi cele trei mașini ale diviziei medicale de îngrijire a vârstnicilor pentru urgențele medicale din județul Bacău, informează eprb.ro.

„Având în vedere numărul foarte mare de solicitări la numărul unic de urgență 112, Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, oferă ambulanța proprie, Autoutilitara Mercedes Sprinter 316 de Tip A1-A2, și ambulanțierul instituției pentru a veni în sprijinul comunității care se află în dificultate”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei.

Având în vedere pandemia de coronavirus, organizația oferă spre folosire şi cele trei mașini ale diviziei medicale de îngrijire a vârstnicilor la domiciliul, serviciu licențiat, pentru intervențiile specializate ale cadrelor medicale și îngrijitorilor la domiciliu în comunitățile dezavantajate ale județului Bacău, acolo unde cei mai mulți sunt vârstnici bolnavi și în singurătate, mai notează sursa citată.

Pe lângă aceste măsuri, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a început o campanie de strângere de fonduri în rândul clericilor din Protopopiatului Bacău, în vederea achiziționării de aparatură medicală: nebulizator pentru dezinfecția terminală în zona ATI sau aparat de monitorizare funcții vitale. (foto: eprb.ro)