În urmă cu trei săptămâni, presa germană a anunţat că o companie cunoscută, CureVac, este în fazele finale ale dezvoltării unui vaccin pentru COVID-19. Dietmar Hopp, patronul lanţului farmaceutic respectiv, dar și al echipei de fotbal Hoffenheim, a venit la momentul respectiv cu o serie de detalii despre produsul dezvoltat, scrie eurosport.ro.

Hoff spunea că, deşi s-au făcut progrese importante, un astfel de vaccin necesită luni întregi de teste pentru a fi lansat, astfel încât să se studieze toate posibilele efecte adverse. În consecinţă, se credea că lansarea oficială va fi cel mai probabil în prima lună a anului viitor.

Mai nou însă, în condițiile în care Europa se confruntă cu probleme tot mai mari, iar situația din Germania devine foarte periculoasă – 71985 de cazuri de coronavirus (778 de persoane decedate) -, Hopp a făcut tot ce e posibil pentru a reuși să scoată pe piață vaccinul mai repede. Iar măsurile sale par să aibă succes, mai notează sursa citată.

Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020„, titrează tz.de, care apoi subliniază că „patronul lui Hoffenheim (…) e în acest moment marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19„.

Sursa citată prezintă și opinia lui Firedrich von Bohlen, partener cu Hopp la firma CureVac, și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical.

Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de a construi rachete care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp. Sperăm să începem testarea vaccinului pe oameni în iunie și, dacă totul merge bine, va fi gata până la finalul anului„, a anunțat doctorul Friedrich von Bohlen pentru tz.de. (foto: imagine ilustrativă)