Mai multe unități din Slănic Moldova care activează în industria HoReCa au fost înștiințate, printr-o circulară emisă de Compartimentul de Audit Public Intern din cadrul Primăriei Slănic Moldova, că în perioada imediat următoare vor fi demarate o serie de controale fiscale, deși acestea sunt suspendate la nivel național pe perioada stării de urgență determinată de pandemia de coronavirus.

Măsura, nu doar nefirească și revoltătoare, ci ilegală, a fost semnalată de fostul primar al stațiunii Slănic Moldova, pe rețele de socializare. (vezi în facsimil documentul primit de Hotel Perla)

 “În plină pandemie COVID-19, când industria ospitalieră este grav afectată în toată România, fiind închisă pe o perioadă nedeterminată prin Ordonanță Militară, Compartimentul Audit Intern al Primăriei Slănic-Moldova pune presiuni pe agenții economici, demarând ”misiuni de audit financiar” ce contravin deciziilor Guvernului României!
Este cunoscut faptul că pe perioada Stării de Urgență, decretată prin Ordin Prezidențial, în toată țara sunt suspendate inspecțiile fiscale. La Slănic-Moldova astfel de acțiuni sunt derulate tocmai în această perioadă, conform e-mailului primit de conducerea Hotelului Perla!
Se pare că ”specialiștii” aduși de Baciu la Primăria Slănic-Moldova nu au înțeles noțiunea de stare de urgență și mai ales faptul că pe toată durata acesteia hotelurile și pensiunile sunt închise forțat. Angajații unităților hoteliere sunt fie în șomaj, fie în concediu de odihnă, fie în concediu fără plată.
”Misiunea de Audit” anunțată nu vine să susțină industria locală, care nu a primit niciun mesaj de suport de la administrația publică locală din Slănic-Moldova.
Măsura încalcă flagrant prevederile stării de urgență, deoarece, pentru a fi adusă la îndeplinire, însemnă să fie chemați la serviciu oamenii din departamentul financiar și cei din recepția hotelului, care nu locuiesc pe raza orașului nostru și se află la domiciliile proprii respectând regulile și recomandările de izolare instituite ca urmare a pandemiei de coronavoirus!
Șocant este și mesajul de amenințare cu sancțiuni din finalul e-mailului, demonstrând încă o dată crasă incompetență, reaua-voință și necunoașterea celor mai elementare noțiuni de comunicare, tocmai atunci când contribuabilii Slănicului ar trebui susținuți și încurajați, nu supuși presiunilor și atacurilor discreționare!”

Contactat de UNU pe Trotuș, primarul stațiunii Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, susține că nu el se face responsabil de situația gravă creată, ci un angajat al instituției pe care o conduce.

“Este o faptă regretabilă făcută de un angajat din Primăria Slănic Moldova care, fără acordul meu, a trimis niște adrese la niște firme fără să ia în calcul situația în care suntem acum. Este un document care a plecat din Primăria Slănic-Moldova abuziv. O să iau măsuri disciplinare împotriva acelui angajat și îmi cer scuze față de agenții economici la care a ajuns această hârtie, cărora le-am provocat 45 de minute de deranj, a explicat primarul Gheorghe Baciu.

Se pare că ”specialiștii” aduși de Baciu la Primăria Slănic-Moldova nu au înțeles noțiunea de stare de urgență și mai ales faptul că pe toată durata acesteia hotelurile și pensiunile sunt închise forțat”, sublinia Adi Șerban, în postarea sa.