Organizația oneșteană a Uniunii Salvați România (USR) și-a desemnat candidatul la Primăria Onești la alegerile locale din acest an, care vor avea loc, cel mai probabil, la începutul verii.  

Florentin Iftime este candidatul la Primăria Onești pe care l-au ales membrii filialei USR Onești, acesta fiind validat ulterior de conducerea județeană a partidului.

Florentin Iftime are 40 de ani, este căsătorit și are un băiețel de 8 ani.

“Așa cum mulți dintre dumneavoastră v-ați exprimat dorința în nenumărate ocazii, am fost desemnat candidatul USR pentru funcția de primar al Municipiului Onești. Mă simt onorat și primesc cu responsabilitate încrederea acordată și doresc să mulțumesc colegilor care m-au votat și au fost alături de mine în acest demers, încredințat fiindcă proiectul nostru este soluția așteptată de către fiecare oneștean.

În ultimii ani, mi-am dedicat timpul și energia proiectelor profesionale și civice, pe care mulți dintre dumneavoastră le cunoașteți îndeaproape și le apreciați, și, asemeni vouă, am asistat cu dezamăgire la jocurile și interesele politice care au dus la degradarea vieții economice și sociale în Municipiul Onești.

Această situație inacceptabilă m-a determinat să-mi reevaluez opțiunile și să-mi pun la dispoziția comunității experiența dobândită în ultimii 20 de ani, dintre care 15 ani în administrația publică oneșteană, hotărât fiind să nu rămân indiferent la problemele și nevoile care ne afectează direct ca cetățeni ai acestui oraș.

Apreciez sprijinul oneștenilor oferit candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile pentru Parlamentul European și Prezidențiale și vă invit să fiți alături de noi pentru ca viitoarea administrație a municipiului Onești să pună în prim-planul activității sale cetățeanul și dezvoltarea durabilă a orașului nostru”, se arată într-o postare pe Facebook a candidatului USR.

Trebuie spus că Florentin Iftime nu va intra sigur în cursa pentru Primăria Onești, în condițiile în care USR și PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș, vor avea un candidat comun.

Propunerea PLUS pentru Primăria Onești este Ștefana Popescu Gagiu.