După experiențele nefericite din ultimii ani, când între momentul decopertării asfaltului în vederea reabilitării și cel al execuției lucrării se întâmpla să treacă timp îndelungat, spre disperarea șoferilor, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a decis că este necesară o investiție într-o freză de asfalt.

Utilajul, atât de necesar în cadrul lucrărilor de asfaltare, nu se afla în proprietatea DPP, și trebuia închiriat de la diferite societăți.

Pentru a nu crește și mai mult costul lucrărilor, se ajungea la situația ca multe străzi să rămână decopertate cu săptămânile, pentru că freza de asfalt, odată închiriată, era folosită la maximum, în toate zonele cu probleme.

 

Acum, odată cu achiziționarea acestei freze de asfalt, nou-nouță, vom executa lucrările după manual, operațiunile de frezare și turnare a mixturii asfaltice făcându-se în același timp. Vom elimina astfel disconfortul creat în trecut șoferilor.

Această achiziție se înscrie în planul de retehnologizare pe care îl avem în vedere la societatea de gospodărire a orașului, plan din care face parte și modernizarea stației de betoane, proces aflat în plină desfășurare, astfel încât să producem mixtură asfaltică conform standardelor tehnice prevăzute, a declarat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Freza de asfalt marca Wirtgen, pe care autoritățile oneștene au plătit circa 150.000 de euro, se află și în dotarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind printre cele mai performante astfel de utilaje.