Concomitent cu montarea de către angajații DPP a indicatoarelor de semnalizare a parcării amenajate în incinta Oborului Săptămânal, polițiștii locali, cu sprijinul colegilor de la Poliția Onești, au început acțiunea de curățare a străzilor de tirurile și mașinile parcate ilegal.

De la începutul acestei luni, a fost dată în folosință parcarea pe care administrația publică locală a amenajat-o la Oborul Săptămânal, destinată tirurilor, mașinilor expuse spre vânzare și celor abandonate, în cadrul unei acțiuni ce vizează fluidizarea traficului rutier în Onești, prin decongestionarea drumurilor publice și parcărilor ocupate abuziv.

Misiunea de a elibera străzile și parcările de tiruri, camioane, mașini expuse spre vânzare ori mașini abandonate le revine polițiștilor locali. Pentru început, aceștia sunt ajutați în demersul lor de polițiști din MAI.

Deocamdată, transportatorii sau samsarii auto nu sunt amendați, ci doar li se aduce la cunoștință că au la dispoziție un loc special amenajat, unde își pot parca autovehiculele fără riscuri.

Dacă vor continua să încalce Regulamentul, vor fi amendați, sancțiunile putând ajunge și la 2.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile ocazionate de inventariere, expertizare, ridicare, transportare și depozitare a autovehiculului, care cad în sarcina proprietarului.

10 zile este termenul legal pe care îl au la dispoziție transportatorii sau samsarii auto să elibereze domeniul public ocupat abuziv, din momentul primirii somației.