Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Onești nu va face prea curând parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB), astfel că primarul Nicolae Gnatiuc și ceilalți factori responsabili trebuie să găsească alte soluții pentru rezolvarea problemei.

Dacă mai exista vreun dubiu în privința reticenței cu care unele UAT-uri membre ADIB privesc cererea Oneștiului de a adera la această asociație, acestea au fost spulberate în ultimele două luni și jumătate. Deși de la începutul acestui an, în orașul reședință de județ primarul Cătălin Necula (foto – al doilea din dreapta) a convocat două ședințe ordinare și una extraordinară, problema municipiului de pe Trotuș nu și-a găsit loc pe ordinea de zi a consilierilor băcăuani. Nici la ședința din data de 31 ianuarie (despre care UNU PE TROTUȘ a scris aici), nici la următoarele două, din data de 28 februarie (ordinară) și din 6 martie (extraordinară), nu s-a luat în discuție acest subiect.

“Este evident că Oneștiul nu este dorit în ADIB, pentru că din decembrie încoace, de când a luat DPP-ul apa, a fost timp suficient să se rezolve această problemă. Nu se vrea, este clar! Ar fi interesant de aflat care este punctul de vedere oficial al celor de la Bacău, al primarului Necula, dar și al președintelui Consiliului Județean și al prefectului, fiindcă toți sunt colegi de partid cu primarul nostru, adică de la PSD. Nu înțeleg cum își pun unii altora bețe în roate, din același partid fiind”, și-a exprimat punctul de vedere un președinte de asociație din Onești.

Reporterii UNU PE TROTUȘ vor încerca să obțină în perioada următoare un punct de vedere oficial de la autoritățile centrale județene (primarul municipiului Bacău, președintele CJ, prefect), cu privire la problema apei din Onești.

Dacă Oneștiul nu va adera la ADIB – lucru care a devenit tot mai clar – singura șansă ca oneștenii să beneficieze de un serviciu de alimentare cu apă performant, la nivelul anului 2017, este ca autoritățile locale să delege acest serviciu către o firmă specializată și care dispune de resursele financiare necesare pentru reabilitarea sistemului.

De la începutul acestui an, oneștenii nu au avut în nicio zi apă potabilă în regim continuu.