Guvernul de la Berlin, condus de cancelarul Angela Merkel, dorește să reducă alocațiile copiilor muncitorilor imigranți din 15 state ale Uniunii Europene, printre care se află și România, susține publicația Handelsblatt, care a intrat în posesia unui proiect de lege al Ministerului de Finanțe german.

Potrivit sursei citate, se are în vedere scăderea drastică a alocațiilor pe care statul german le oferă copiilor muncitorilor imigranți. Astfel, copiii imigranților din România, Bulgaria, Polonia, Croația și Ungaria ar urma să primească alocații cu 50 la sută mai mici decât în prezent, în timp ce muncitorilor imigranți din alte 10 state membre UE ar urma să le fie micșorată alocația copiilor cu 25 de procente.

În Germania, alocația este în cuantum de 192 de euro/lună pentru primul și al doilea copil și scade de la al treilea copil în sus, iar autoritățile germane sunt de părere că nivelul alocațiilor pe care le primesc copiii imigranților trebuie să reflecte costul vieții de origine. Pentru a putea lua măsura reducerii alocațiilor copiilor imigranți, Germania are nevoie de acordul Comisiei Europene.