Măcar o parte dintre oneștenii care trăiesc și muncesc la Londra și care în aceste zile sunt veniți acasă, în vacanță, trebuie să fi aflat de celebrele grajduri de la castelul Windsor, unde caii sunt hrăniți de însăși regina Elisabeta a II-a.

O iubitoare de animale încă din copilărie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cunoscută pentru pasiunea sa de a crește cai de rasă, în preajma cărora adoră să stea. De altfel, caii sunt nelipsiți de la ceremoniile de aniversare a reginei.

De la caii regali, pe care sigur-sigur i-au admirat măcar o dată cum defilează la paradele de aniversare a reginei, oneștenii care au adunat câțiva ani de viață în capitala Angliei au dat acasă peste alte exemplare cabaline, și tot în buricul orașului: mârțoagele romilor.

Hămesite, mârțoagele romilor nu defilau. Doar mâncau și ele ce puteau. Mai întâi în fața hotelului Trotuș, până când au intervenit polițiștii, alungând caii și pe stăpânii lor, apoi puțin mai sus, în zona Mercur. Cică și prin preajma primăriei s-ar fi înfruptat câțiva căluți, spun cititorii.

P.S.Pozele au fost realizate luni, 7 august, în jurul prânzului.